DAG 12

VIA FRANCIGENA

 

Copyright © All Rights Reserved

Borgen går tilbage fra 1200 tallet og er en ren "fairy tale" stil. Taget ud af et Disney film fro Tornerose. Bl.a. derfor er stedet besøgt af over 5 mio besøgende om året. Så det er for at sige det pænt "overrendt".

Borgen er en ø i sig selv. Oprindelig har der ligget et romersk post, som så omkring år 1000 er omdannet til en egentlig borg.

Den ligger i sydenden af søen med en trategisk beliggenhed, hvor den kunne overvåge vejen fra Bourgogne til Sankt Beharnhards passet.

 

Færgeselskabet CGN, ejer en flåde på 7 Bell Epoque hjuldampere og en række moderne passagerfærger.

Selskabet ejes dels af en fond og de schweiziske og franske regioner der om kranser Lac Leman.

De gamle hjuldampere er rene turistattraktioner i sig selv.

 

PILGRIMSFÆRD FRA 7. AUGUST TIL 25. AUGUST 2015

 

Ouchy havn - ankomst af hjuldamper

Hjuldamper - skovblade

Lutry - udsigt ind til Lutry

Lutry - borgbygninger

Montreux - udsnit af byen

DAG 12

19. AUGUST 2015

Nu må jeg videre. I går spiste jeg morgenmad på hotellet. Det gør jeg ikke til morgen. I går fik jeg to halvdøde crossiants, 2 små smør, en ost indpakket i plastik og en marmelade, en kop the og en juice. DKK 125. Det gør jeg ikke engang til. Jeg tager metroen ned til Ouchy, fordi jeg har bestilt billet til en Bell Epoque hjuldamper, der skal sejle mig til Chateau de Chillon. Det er en sørejse tilbage i tiden på små 34 km eller 3 timer med hjuldamperen.

Vejret er behagelige 20C men noget overskyet.

Der er mange passagere med hjuldamperen - den er faktisk som en bus - hvor den har stoppesteder langs søen, i de forskellige byer langs bredden.

Senere finde jeg ud af, at årsagen til de mange passagere er, at flere turistgrupper skal se Chateau de Chillon, der er Schweiz mest besøgte turistatrraktion med mere end 5 mio, besøgende om året.

Fra Chateau de Chillon er der lidt vandring på promenaden langs søen frem til Villeneuve, hvor jeg har booket værelse for natten. Jeg ankommer dog relativ tidligt, hvorfor det er om at få vasket alt tøj, da det så kan nå at tørre til næste dag.

Jeg er træt af at betale skyhøje priser for restaurationsmad, så det bliver et aftens måltid med dåsetun, brød, tomat og ost. Og det er såmen dyrt nok. Og så ser jeg noget TV. Tidligere på aftenen har jeg været en tur ude for at se, hvilken vej jeg skal vandre næste morgen, fordi gudidebogen ikke synes at anvise en entydig vej ud af byen.

Jeg kommer forbi byens kirke, men den er lukket.

 

Tilbagelagt 13 km. I alt 262 km tilbagelagt.

 

 

Chateau de Chillon

Lac Leman

Bell Epoque

hjuldampere

Billederne er følgende:

 

Fra øverst til venstre:

 

Chateau de Chillon - set fra færgelejet

Charteau de Chillon - borggården

Charteau de Chillon - gangbro over borggård

Charteau de Chillon - riddersalen

Charteau de Chillon - salen med våbenmærker

Charteau de Chilon - den ældste kælder

Villeneuve - hovedgaden

Villeneuve - den lokale kirke

Lac Leman - søen set mod nordvest