DAG 22 2016

VIA FRANCIGENA

 

Copyright © All Rights Reserved

PILGRIMSFÆRD FRA 1. MAJ TIL 30. MAJ 2016

 

Bolsena - Via Francigena -vejsten til Rom

Bolsena - udsigt mod sydvest

Bolsena - udsigt mod nordvest

Montefiascone - portal til middelalderbyen

Montefiascone - vejtavle med angivelse 100 km til Rom

 

 

 

 

DAG 22

23. MAJ 2016

Morgenmaden på hotellet er ikke særlig spændende, men OK til at begive sig ud på dagens meget interessante vandring.

 

Det er igen en dag med mange højdemeter over dagens vandring.

 

Jeg har for den kommende nat booket mig ind på et hotel midt i Viterbo - en gammel renaissanceby med ikke mindre end 23 kirker og en katedral. Idag bor der 60.000 borgere i Viterbo, så det er en betydende by.

 

Mellem Bosena og Motefiasone vandre man ind på Via Cassia Antica, hvor man vandre på den oprindelige belægning, som er over 2.500 år gammel.

 

For mig er det en helt særlig oplevelse og her ude, hvor der ikke er nogen forstyrrelse, kan man næsten mærke historiens vingesus og nærmeste høre de romerske legionæres sandaltramp på stenene og officerenes råb og raslen fra sværd og brynjerne.

 

Her går du i fodsporet på hærfører og andre dignitarer, som senere er blevet kejsere i Rom. Det er en særlig oplevelse.

 

Dog skal jeg først vandre ind i - eller rettere sagt på i - Montefiascone - ligeledes en renaissance og katedralby med en af en katedral, der har den 3dr største kuppel, kun Peterskirken i Rom og Firenzes katedrals er større.

 

Montefiascone ligger 100 km fra Rom.

 

I Spanien skal man vandre 100 km for kunne opnå et Compostela, men i Italien skal man på Via Francigena vandre fra Acquapendente, som ligger 150 km fra Rom for at kunne opnå et Tistamonium.

 

I Montefiascone, som faktisk ligger midtvejs på dagens vandring besøger jeg naturligvis katedralen og i en moderne cafe spiser jeg nogle rigtig lækre sandwich

som frokost.

 

Når man vandre de sidste 5-8 km mod Viterbo, er det som om byen ikke vil komme en imøde, den bliver ved med at holde en distance. Man vandre på en flad slette og byen ligger fra sltten og op af den bagved liggende ret høje bakke. Men endelig kommer man frem til den gamle bydel port.

 

Dagens vandring bliver på 33 km, som for det meste er vandret på meget lidt befærdede veje, grusveje og markveje i øvrigt igennem et naturskønt landskab.

 

Efter at have tjekket ind på hotellet og fået et bad, gik jeg ud i Viterbo. Det første jeg faktisk stødte på var Chieza di Santa Rosa, som faktisk efter traditionen er den første kirke en pilgrim skal besøge og bede ved hendes grav.

 

Jeg leder efter katedralen, men opgiver at finde den, for i morgen skal jeg alligevel vandre forbi den, når jeg skal videre.

 

Det er længe siden jeg har spist en burger, så jeg finder en burgerbar og bestiller en økologisk burger med Fanta (!!!) og det bliver så min aftensmad.

 

På hotelværelset er der for en gangs skyld en WIFI der fungerer, som på den medbragte I-Pad bliver det nu muligt at se DR nyheder, så det bliver godnat historien den aften.

 

 

 

 

 

 

 

Tilbagelagt 33 km. I alt 571 km tilbagelagt.

 

 

Billederne er følgende:

 

Fra øverst til venstre:

 

Montefiascone - Cattedrale di Santa Margherita - indgangsportal

Montefiascone - Cattedrale di Santa Margherita - kirkerum

Montefiascone - Cattedrale di Santa Margherita - kuppel

Montefiascone - tilbageblik mod nord på byen

Bagnaccio - udsigt mod sydøst mod Viterbo - først

Bagnaccio - udsigt mod sydøst mod Viterbo -siden

Viterbo - Porta Fiorentina

Vierbo - Chiesa di Santa Rosa

Bolsena - Via Cassia Antica