DAG 4 2016

VIA FRANCIGENA

 

Copyright © All Rights Reserved

PILGRIMSFÆRD FRA 1. MAJ TIL 30. MAJ 2016

 

Fornovo di Taro - tilbageblik over byen

Sivizzano - udsyn over den lange by

Terenzo - Chiesa di Stefano

Terenzo - vejsten med Via Francigena symbolet - pilgrimmen

Terenzo - udsigt mod Cassio

 

 

 

DAG 4

5. MAJ 2016

Min vært og hans kone var tidlig oppe. Efter et godt morgenmåltid og en snak med ægteparret, viste konen mig en genvej ud på Via Francigena, så jeg ville spare et par kilometer på dagens vandring.

 

Som betaling for ophold, aftens og morgenmad gav jeg i donation € 50.

 

Dagens vandring ville ikke blive så lang, da jeg ikke kan nå til Prontemoli på en dag, men må tage et ophold under vejs. Der er kun 2 muligheder et nedslidt hotel og et otello i Cassio.

 

Vejret er flot 25C og let overskyet, godt vandrevejr.

 

Nu er Appinninerne inden for rækkevidde og det er blevet et bakket terræn med mange op og nedstiginger. Ca 1.200 højdemeter op og ca. 400 m ned. Det kan godt mærkes i bentøjet.

 

I Terenzo ligger en kirke Chiesa si San Stefano på en bakketop med en fantastisk udsigt. Her møder jeg et australsk ældre ægtepar som en på vandring frem til Seina. Jeg får en snak med dem og ser dem så ikke yderligere på vandringen, før om aftenen på baren i Cassio.

 

Det går bare mere og mere op i løbet af dagen og der vandres nu mere på grusstier og skovstier igennem nogle naturskønne områder med kik ud på det bakkede terræn med småbyer spredt rundt i bakkerne.

 

Dagens slutmål Cassio, er ikke just nogen stor by, mest en snes huse, hotellet, alberguet en bar og et apotekudsalg.

 

Da jeg ikke har booket hotel for natten er jeg lidt spændt på, om der er overnatningsmulighed. Hotellet kan anvise mig et dobbeltværelse, som indholdsmæssigt har kendt bedre dage, men sengetøj ser OK ud. Bad på gangen. Men da der åbenbart kun er mig som overnattende, får jeg det for migselv.

 

Hotellet har en restaurant som udmærker sig ved at kunne fabrikere en udmærket pizza og en isdessert. Så sulten blev stillet.

 

Om aftenen gik jeg op på byens bar og fik lidt snacks og hvidvin og møder her det australske ægtepar, som også overnatter på Hotel Cassio, så vi få os en hyggelig snak.

 

 

 

 

 

Tilbagelagt 22 km. I alt 103 km tilbagelagt.

 

 

Billederne er følgende:

 

Fra øverst til venstre:

 

Fornovo di Taro - udsigt over floddalen

Bardone - Via Fracigena

Terenzo - udsigt over dalen mod nord

Terenzo - udsigt over dalen mod syd

Cassio - udsigt mod Berceto

Cassio - vejskiltning

Cassio - Hotel Cassio

Terenzo- byen i baggrunden