DAG 6 2016

VIA FRANCIGENA

 

Copyright © All Rights Reserved

PILGRIMSFÆRD FRA 1. MAJ TIL 30. MAJ 2016

 

Pontremoli - gaden ind i middelalderbyen

Pontremoli - facaden af Duomo di Pontremoli - Concattedrale di Santa Maria Assunta.

Pontremoli - Duomo di Pontremoli - hovedskib

Pontremoli - Duomo di Pontremoli - hovedalter

Pontremoli - gyde ud af byen

DAG 6

7. MAJ 2016

Fra hotel Napoleon, hvor jeg overnattede i Pontremoli og til Filetto er der ca 22 km på en flad strækning.

 

Jeg har booket overnatning på et B&B i Filetto, der er en gammel borgby.

 

Udgangen fra Pontremoli går gennem de gamle smalle gyder i middelalderbyen. På katedraltorvet er der allerede opsat markedsboder tidlig på morgenen. Katedralen - Duomo di Pontremoli - Concattedrale di Santa Maria Assunta.

Den nuværende katedral eropført i barok stil og holdt meget lys.

 

Efter at have forladt byens udkant må jeg have lidt hjælp til at finde den rette vej videre og ved et stort vejkryds, hvor der også er en kirke, spørger jeg en person om hjælp til at finde den rette vej ud. Vedkommende er præst i kirken og leder mig igennem den om på den anden side og peger i den retning jeg skal gå, hvor der samtidig kommer 2 andre pilgrimme vandredende og så er det bare at følge efter.

 

Efter at have vandret nogen tid på stier parallelt med hovedlandevejen, ender det med at der skal ud og vandres SS 62 og SS 2. Hovedlandeveje som bliver en del af den senere vandring mange gange.

 

Senere på dagen går vandringen igennem en lille by på en bakketop - Filattiera - hvor jeg bruger nogen tid på at finde den rigtige vej. Årsagen ligger i at jeg ikke rigtig tror på min Apps vejviser og føler mig klogere end den. I øvrigt er det en lille køn by med smalle gyder, som i en labyrint.

 

Efter udgagen af Filattiera vandres der på grusveje gennem marker og skov. Her møder jeg 2 danske pilgrimme - et ægtepar - der forøvrigt er meget fåmælt - så der bliver blot til en venlig hilsen. Jeg ser dem et par gange mere senere uden at det bliver til andet end en hilsen.

 

Ved tretiden når jeg Filetto og melder mig ind på mit B&B. Overnatningen er et moderne værelser med bad i en del af borgbyens gamle sammenbyggede huse.

 

Egentlig er borgen blot en del af den lidst større by Villafranca in Lunignana.

 

Efter at have taget bad og vasket tøj - som jeg er noget af det første der sker dagligt på overnatningsstedet - så vandre jeg lidt rundt i byen for at se om der er noget interessant at tage i øjesyn.

 

Men bortset fra kirkepladsen og hovedtorvet, er der ikke meget at se på og den nye bydel er som alle andre småbyers lidet interessant.

 

Aftensmåltidet må jeg gå 3 km for at få, idet alle restauranter er fyldt op, så det bliver en tur ned i Villafrancas interesseløse bykerne for at finde et pizzaria.

 

Heldigvis har pizzariaet også et lille udsalg af ost og pålæg, så jeg få også købt ind til morgenmaden.

 

Vejret var igen dejligt vandrevej med lette skyer og 25-28C.

 

 

 

 

Tilbagelagt 21 km. I alt 162 km tilbagelagt.

 

 

Billederne er følgende:

 

Fra øverst til venstre:

 

Pontremoli - bro over floden Magra

Ponticello - udsigt til Appnninierne

Filattiera - opgang til byen

Filattiera - gyde igennem byen

Filattiera - udsigt over Migliarina

Filattiera - sti gennem skov

Filetto - sti med overgang af vandløb

Filetto - byens kirke

Filetto - borggården/torvet