FRANCIGENA I DAG 2

VIA FRANCIGENA

07. AUGUST - 25. AUGUST 2015 - 01. MAJ - 30. MAJ 2016                                        Retur

VANDREDAG 2

09. AUGUST 2015

CALAIS

ARRAS

AFSTAND:                 10 KM

AFSTAND TOTAL:   51 KM

VEJR: +25C             sol

HØJDEMETER:     n/n  op    n/n  ned

SVÆRHED:             let

Her søndag morgen er der ikke meget trafik i Calais. Der er i øvrigt heller ikke mange rejsende på stationen i Calais kl. 10.00.

Hjemmefra har jeg planlagt, at jeg først vil vandre fra Besacon og indtil der vil jeg tage tog mellem de 6 katedraler i Frankrig, som er på Via Francigena.

Mit hotel ligger faktisk i gåafstand fra stationen. Det er en stille by at vandre igennem.

Jeg fik købt billet til Arras, som er den første af katedralbyerne og der er ca. 1 3/4 times kørsel med tog. Det er ca. 125 km

Vejeret er igen i dag rigtig godt omkring 25C og sol fra en skyfri himmel.

Toget afgår og ankommer til tiden. Arras er en by på ca. 40.000 indbyggere, der ligger i Pas-de-Calais regionen.

Byen har være bombet under begge verdenskrige, så de gamle bygninger er blot kulisser og det samme gælder katedralen i Arras.

Togturen fra Calais til Arras går gennem det flade landskab i Pas-de-Calais. Og deb bye stationsby er vokset op og rundt om den gamlebydel, med 2 store torvet, rådhuset og katedralen som de centrale bygninger.


Åbenbart skal rådhusene i både Calais og Arras være nogle meget markante bygninger med nogle meget høje tårne.

I Arras er der udover katedralen to meget markante kirker.

Jeg har indlogeret mig på et lille familieejet hotel, der er genbo til Rådhuset og ligger ud til råhustorvet.

Net og pænt værelse med eget bad og WC.

Vandre en tur rundt i byen og sætter mig på en fortovscafe og bestiller en kop the og en konditorkage. Et hyggeligt sted i enden af rådhustorvet. Råhuset er en usædvanlig flot bygning med et meget højt klokketårn.

Eglise Saint Jean Baptiste ligger midt i byens centrum. Kirken er utrolig flot og meget stor. Dens glasmusaikvinduer er meget smukke og imponerende ligesom kirken har nu flotte religiøse udsmykninger.

ARRAS KATEDRAL

Den orginale katedral blev pført mellem år 1030 og 1396 og var en af de smikkeste gotiske bygninger i det nordlige Frankrig. Katedralen blev totalt ødelagt under den Franske Revolution

Den nuværende katedral - Basilique-Cathédrale Notre-Dame et Saint-Vaast er en "lille basilica".

Det skal nævnes, at i både 1. og 2. verdenskrig led katedralen store skader og er derfor genopbygget efter 2. verdenskrig.

Den nuværende katedral er er i klasisistisk stil og blev opført i 1833. men om nævnt ødelagt og genopbygget hele 2 gange i sidste århundrede.

Katedralen er rigt udsmykket med statuer og i den opbevares i smukke relikvieskrin - relikvierne efter bl.a. St. Vaast, efter hvilken katedralen er navngivet og indviet til.