FRANCIGENA I DAG 3

VIA FRANCIGENA

07. AUGUST - 25. AUGUST 2015 - 01. MAJ - 30. MAJ 2016                                        Retur

VANDREDAG 3

10. AUGUST 2015

ARRAS

REIMS

AFSTAND:                   5 KM

AFSTAND TOTAL:   56 KM

VEJR: +35C          sol

HØJDEMETER:   n/n  op      n/n   ned

SVÆRHED:           let 

Fra Arras, hvor jeg overnattede, tog jeg tog først til Laon og derfra til Reims. Til 2 katedralbyer.

Laon ligger i Champagne Ardenne regionen ca. 134 km sydøst for Arras. Den gamle bydel i Laon ligger på en ås hævet 295 trappetrin over den nye stationsby, eller ca 150 m højt. Der er en fantastisk udsigt fra denne 400 m brede og ca 2 km lange ås, ud over det omliggende flade landskab.

Heroppe ligger Laon Katedral.

Laon er en by med 28.000 indbyggere og den gamle bydel har ikke mindre en 80  fredede bygninger. Når man går i den gamle bys hovedgade er man ført århundrede tilbage i tiden.

Det er fantastisk vejr denne mandag middag igen 35 C og solskin fra en klar og skyfri himmel.

Jeg indtager en let frokost på en lokal bar.

Hen på eftermiddag er det igen tid til at søge til stationen for at tage toget længere sydøst på ca. 55 km til storbyen Reims.

Ankommet til Reims vandre jeg fra stationen til katedralen. På vejen får man indtryk af den velstand byen har haft gennem århundreder. En moderne bymidte med moderne handelsgader og forretninger. Jeg har indlogeret mig på et lille familiedrevet hotel godt 500 m fra katedralen og får et værelse på 4. sal oppe under taget med udsigt til katedralen. Der er ingen elevator i hotellet. Bad og toilet er så småt, at man ligefrem må slage sig rundt om inventaret. Men for en nat er det OK.

Udover at besøge katedralen, går jeg en tur rudt i den indre by og får et godt indtryk af livet og de mange cafeer, der er på gågaderne.

Sidst på eftermiddagen kommer jeg forbi en kirke, som er indviget til St. Jacob og beder præsten om at få et stempel i mit pilgrmspas, hvilket kan glædeligt gør.

Hen under aften bliver bylivet mere intens og denne skønne sensommer aften får jeg serveret en dejlig middag på en fortovsresturant ikke langt fra katedralen. Et rigtig lækkert aftensmåltid.

LAON KATEDRAL


Den nuværende katedral -  Chatedrale Notre Dame de Loan- er et af de flotteste gotiske bygningsværker i den norlige del af Frankrig og er påbegyndt bygget i 1160 og afsluttet i 1230. Katedralen er tidligere end katedralerne i Sens og Paris og har haft indflydelse på samme niveau som disse.

Katedralen er udsmykket med glasmusaikvinduer tilbage fra det 12. århundrede.

Katedralen er kommet relativ uskadt gennem den Franske Revolition, den Fransk-Preusiske krig og de 2 verdenskrige.


REIMS KATEDRAL


Reims katedral - Cathedral de Notre Dame - er opført i begybdelsen af det 1200 århundrede og har været katedralen hvor de franske konger er blevet kronet.

Katedralen er 150 m lang, 30 m bred og 38 m høj indvendig. Den dækker et areal på over 6.000 m2

I det ene tårn, der er over 70 m højt sidder en klokke, der vejer 11 tons.

Katedralen er udsmykket med glasmosaikker fra det 1200 århundrede frem til i dag, hvor bl. a. Mrac Chagall har udført en række glasmosaikvinduer fra 1974 i nutidigt formsprog.

Katedralen har en række sidekapeller, hvor bl.a. er tilegnet Jeane d'Arc