FRANCIGENA I DAG 7

VIA FRANCIGENA

07. AUGUST - 25. AUGUST 2015 - 01. MAJ - 30. MAJ 2016                                        Retur

VANDREDAG 7

14. AUGUST 2015

LODS

PONTALIER

AFSTAND:                 36 KM

AFSTAND TOTAL: 153 KM

VEJR: +17/+20C    småregn on & off

HØJDEMETER:    479 m op      n/n  ned

SVÆRHED:            middel

Det regnede godt om natten og alt var vådt her til morgen. Det var diset og småfugtigt, så det blev nok en dag med regntøj.

Efter et lidt halvtridst morgenbord, var det så ud på dagens vandring, som var planlagt til at overnatte i Pontarlier, en by med ca. 18.000 indbyggere.

Stortset efter jeg begynder på dagens vandring bliver det solskin og tørvejr, men vejret har slået om og det er slet ikke så varmt som de andre dage. Godt det samme.

Dagens vandring var langs hovedlandevej D 67, men nu er det efterhånden kun lokal trafik der er på den, men til gengæld er den blevet smallere og i takt med at der vandres i højden, er der mange sving og bjergvæg til den ene side og kløft til den anden. Gennem mange maleriske byer.

Selve vandringsstien kan på grund af nattens nedbør ikke tilrådes at vandre på, så derfor blev de 10 km landevej.

Dog blev det en blandet vandring, hvor skov, mark og stier og små biveje gav afveksling. Og så lige landskabet med kløfter og bjerge. Vandrede mere end 500 højdemeter op over dagen.

Pontarlier er den sidste større by inden Schweiz.

Min overnatning er på et hotel midt i byen.

Byen er overraskende lang at vandre ind i.

Hovedgaden er omdannet til sivegade og kirkepladsen er under renovering. Den lokale kirke er ret stor og smuk indvendig.

Kirken - Eglise Saint-Bénigne - er opført fra 1651 til 1666 og er centralt beliggende i byen.

Selvom hotellet virker lidt nedslidt, så må man sige om dens restuarant, at den er derimod moderne og med et virkelig godt køkken.

Vandringen er nu ved at udvikle sig til en kulinarisk rejse, hvor starten var i går og fortsætter i dag med et meget lækkert stykke højreb og en superb dessert afsluttende med en udsøgt the.