FRANCIGENA I DAG 8

VIA FRANCIGENA

07. AUGUST - 25. AUGUST 2015 - 01. MAJ - 30. MAJ 2016                                        Retur

VANDREDAG 8

15. AUGUST 2015

PONTALIER

SAINT CROIX

AFSTAND:                 30 KM

AFSTAND TOTAL: 183 KM

VEJR: +15C            regn overskyet

HØJDEMETER:    270 m op    130 m  ned

SVÆRHED:            middel

Det var så sidste dag i Frankrig og første dag i Schweiz.

Da jeg vandrede ud af Pontarlier var det småregn og lidt småkoldt. På dagen blev det aldrig mere end 15C og med lidt vind. Så det var godt, at jeg startede med et godt morgemåltid på hotellet.

Umiddelbart uden for byen var det en tur op ad bakke rent bogstaveligt. Ind gennem en lang skov, hvor stien snoede sig op og op indtil jeg nåede pashøjden på ca. 1.032 m, hvor der ligger et gammel fort

Fort Mamler ved Le Frambourg, hvor der er en enestående udsigt næsten 270 grader rundt bl.a. til slottet/borgen La Cluse-et-Mijoux, som man har lige frem for sig.

Når pashøjden er nået er der en kort vandring ned til Le Frambourg, som er ret sejl. Hvor man kommer ud fra stien ligger en kirkegård med en landsbykirke Chapelle Saint-Leger.Dagens vandring var i øvrigt mest på stier, gennem skove og marker og i øvrigt i variende højde, hvor vandre op i godt 1.200 m højde.

Efter at have indtaget en let frokost bestående af salat, brød og cola, var det tid til dagens næste opgave, nemlig at vandre over grænsen mellem Frankrig og Schweiz ved L'Auberson. Grænsen var i øvrigt ubemandet - og så var jeg i Schweiz.

Dagens endemål var Saint-Croix en by på ca. 4.200 indbyggere, som ligger i korte 1.070 m.

Så det var en dag med mange højdemeter op og ned, men i et naturskønt landskab.

Vejmærkningen i Schweiz er relativ god med gule skilte, der angiver retning, et stinummer og hvor lang vandretid der kan forventes til det pågældende sted, der står på skiltet.

Igen bor jeg på et hotel, midt i byen, et hotel der er blevet renoveret og jeg bor øverst oppe i et lækkert værelse.

Jeg spise i hotellets resturant, der har et udsøgt køkken. Jeg har bestilt fisk og en dessert.

Det skal med det samme nævnes, at det er rædselsfuldt dyrt at bo og spise i Schweiz. Så er det skrevet. Overnatning aftensmad og morgenmad kostede mig op imod - omregnet 1.000 DKK.