FRANCIGENA II DAG 10

VIA FRANCIGENA

07. AUGUST - 25. AUGUST 2015 - 01. MAJ - 30. MAJ 2016                                        Retur

VANDREDAG 10

11. MAJ 2016

CAMIORE

LUCCA


AFSTAND:                 25 KM

AFSTAND TOTAL: 267 KM

VEJR: +17C - +20C   regn / skyet 


HØJDEMETER:        40 m op   60 m ned


SVÆRHED:                let

Idag vandre jeg til Lucca.Der forventes at være 25 km. Den første af de berømte renaissancebyer i Toscana.

Morgenmaden var der ikke så meget ved, en kop tea og 2 crossaints med marmelade kunne det blive til. Men der ville være flere stop på vejen til at få en god frokost idag.

Vejret var nu slået om, det småregnede på vej ud af Camaiore, så regnjakken og regnslaget til rygsækken blev taget på. Men lunt var det, så det var lidt af en blandet fornøjelse at gå i regnjakke.

Helt flad er vandringen nu ikke idag, idet der nogle gange skal vandres omkring et par hundrede meter op og ned. I det vejr kan det godt give lidt sved på panden. Vandringen var igen på sogneveje, skovstier og grustier for det meste.

Afmærkningen var ganske god idag, aå guide og mobiltelefon kunne blive i lommen.

Nu hvor jeg kommer frem til Lucca er der flere pilgrimme. I dag mødte jeg 4 italienere og en franskmand. Desværre kan ingen af dem nævneværdig engelsk og jeg kan ikke italiensk eller fransk.

Lucca er opdelt i selve borgbyen og den nye bydel, som er vokset op uden om den. I alt bor der ca. 100.000 i Lucca, hvoraf nogle få tusinde bor inden for borgmuren.

Det er bemærkelsværdig så meget opmærksomhed man får, når man med rygsæk og vandrestav vandre ind i en by med mange turister. Der bliver kikket på en og givet plads når man vandre i gaderne med mange mennesker.

Lucca er en renaissanceby med mange små gader og gyder ofte vanskelige at finde rundt i.

Jeg har bookket overnatning på et albergo (hotel) nær katedralen.

Det viser sig, at katedralen er under renovering og var erfor ikke åben for besøg da var i Lucca. Imidlertid er der 22 andre kirker i byen, så jeg besøgte et par af de øvrige.

Sidst på dagen blev det rigtig godt vejr igen og jeg vandrede rundt i byen og spiste min aftensmad på en cafe tæt på Chiesa San Michele in Foro, hvor jeg også fik et stempel i mit pilgrimspas.

Jeg har tidligere være i Lucca får en del år siden som turist, men som pilgrim er det med andre øjne man ser på byen.

Min overnatning er et lille famliedrevet hotel med et annex for enden af gaden, hvor jeg har værelse. Et moderne af slagsen med pangfarver på væggene.