FRANCIGENA II DAG 26

VIA FRANCIGENA

07. AUGUST - 25. AUGUST 2015 - 01. MAJ - 30. MAJ 2016                                        Retur

VANDREDAG 26

27. MAJ 2016

LA STORTA

ROMA

PETERSKIRKEN

AFSTAND:                 18 KM

AFSTAND TOTAL: 672 KM

VEJR: +28C - +32C    sol


HØJDEMETER:        0 m op    145 m ned


SVÆRHED:                let

Det er en stor dag idag i mange forstande.

Jeg bliver 70 år - jeg vandre ind på Peterspladsen i Rom - og jeg har nu tilbagelagt mere end 5.000 km på pilgrimsveje i Europa.

3 skelsættende begivenheder.

Vandringen på Via Francigena havde jeg planlagt til at jeg kunne vandre ind på Peterspladsen på min fødselsdag og modtage Testimunium samme dag.

Sidste dag på Via Frnacigena er på 18 km fra La Storta til Peterspladsen i Rom. Ikke nogen lang vandring og ifølge guidebogen ikke nogen særlig rar vandring.

Det er også vandring på Via Cassia for ca 12 km i morgen trafikken. Og den er hæftig skal jeg nævne.

Eneste lyspunkt er, at der overvejende er fortov hele vejen - kun få brudstykker - gpr man på den hvide stribe - som så ikke er der, men trafikkanterne er opmærksomme.De sidste ca 6 km er på fortov i Rom og gennem byen og en enkelt park, hvor man ope fra en af højene har et flot panorama ude over Rom medsyn af kuplen på Peterskirken.

På vejen ind gennem byen mod Vatikanet møder jeg 3 gamle kendinge - nemlig de 3 italienske pilgrimme, som jeg i flere omgange har mød siden min start i Piacenza.

De er også på vej - og jeg spørger til hvor jeg kan få udleveret testimonium. Den ene af italienerne ved præcis hvor vi skal hen og jeg få lov til at følge dem. Vi er ved at være i nød af tid, da pilgrimskontoret lukker kl. 12.30 og vi har et kvarter tilbage da vi går op af Via Porta Angelica til Peterspladsen.

Med min datter Rikke - der bor i South Devon UK - er det aftalt, at hun skal møde mig på Peterspladsen her ved middagstid, men da jeg vandre ind står 10 af mine familiemedlemmer med Dannebrogsflag og vinker mig velekommen.

Nogent af en overraskelse og suprice - men hvor er det dejligt.

Men jeg har slet ikke tid til at tage imod dem, da jeg skal følge med de 3 italienere til Pilgrimskontoret i den anden ende af kollonaden og gennem securitytjek og have besøgskort. Så tiden er nu ved at være ganske knap - og det viser sig også at vi er de sidste for idag, der får lov til at komme ind i Vaticanets Pilgrimskontor.

Så det lykkedes at få vekslet pilgrimspasset til et Testimonium udstedt den 27. maj 2016 på min 70 års fædselsdag.

Det er bare stort.T

ak til de 3 italienske medpilgrimme og så tilbage til familien med kram og lykønskninger.

Hele familien har booket hotel i Rom for de næste 2 nætter og jeg har fo tre.

Rikke og jeg samt min søn Peter og hans kæreste Susanne, bor hos en person som udlejer hotelværelser, der er **** og kun er 1 km fra Vatikanet. Perfekt beliggenhed og til en fornuftig pris, men meget høj standard.

Vi går straks alle ud og får os en hyggelig frokost i en resturan lige uden for Vaticanet.

Rikke og jeg havde fået adgang til Peterskirken igennem Den Hellige Dør om eftermiddagen, så derfor skilte vi os med familien og gik til Peterskirken. (Mere om det under Dag 1 i Rom).

Efter at have været i bad og kældt om, tager vi alle ud til en italiensk resturant, der har dansk tilknytning, idet værten har boet som barn i Danmark. Vi får en udsøgt aftebmenue og hygger os til langt ud på aftenen.

Det var lidt at en overraskelse at blive mødt af ens familie uden at det var ventet.