FRANCIGENA II DAG 4

VIA FRANCIGENA

07. AUGUST - 25. AUGUST 2015 - 01. MAJ - 30. MAJ 2016                                        Retur

VANDREDAG 4

05. MAJ 2016

FORNOVO DI TARO

(RICCO)

CASSIO

AFSTAND:                 22 KM

AFSTAND TOTAL: 103 KM

VEJR: +25C         sol / overskyet


HØJDEMETER:  890 m op    60 m ned


SVÆRHED:          middel


Min vært og hans kone var tidlig oppe. Efter et godt morgenmåltid og en snak med ægteparret, viste konen mig en genvej ud på Via Francigena, så jeg ville spare et par kilometer på dagens vandring.

Som betaling for ophold, aftens og morgen mad gav jeg i donation € 50.

Dagens vandring ville ikke blive så lang, da jeg ikke kan nå til Prontemoli på en dag, men må tage et ophold under vejs. Der er kun 2 mulig heder et nedslidt hotel og et otello i Cassio.

Vejret er flot 25C og let overskyet, godt vandrevejr.

Nu er Appinninerne inden for rækkevidde og det er blevet et bakket terræn med mange op og nedstiginger. Ca 1.200 højdemeter op og ca. 400 m ned. Det kan godt mærkes i bentøjet.

I Terenzo ligger en kirke Chiesa si San Stefano på en bakketop med en fantastisk udsigt. Her møder jeg et australsk ældre ægtepar som en på vandring frem til Seina.

Jeg får en snak med dem og ser dem så ikke yderligere på vandringen, før om aftenen på baren i Cassio.


Det går bare mere og mere op i løbet af dagen og der vandres nu mere på grusstier og skovstier igennem nogle naturskønne områder med kik ud på det bakkede terræn med småbyer spredt rundt i bakkerne.

Dagens slutmål Cassio, er ikke just nogen stor by, mest en snes huse, hotellet, alberguet en bar og et apotekudsalg.

Da jeg ikke har booket hotel for natten er jeg lidt spændt på, om der er overnatningsmulighed. Hotellet kan anvise mig et dobbeltværelse, som indholdsmæssigt har kendt bedre dage, men sengetøj ser OK ud. Bad på gangen. Men da der åbenbart kun er mig som overnattende, får jeg det for migselv.

Hotellet har en restaurant som udmærker sig ved at kunne fabrikere en udmærket pizza og en isdessert. Så sulten  blev stillet.

Om aftenen gik jeg op på byens bar og fik lidt snacks og hvidvin og møder her det australske ægtepar, som også overnatter på Hotel Cassio, så vi få os en hyggelig snak.