FRANCIGENA III DAG 10

VIA FRANCIGENA

04. SEPTEMBER 2020 - 20. SEPTEMBER 2020                                                         Retur

VANDREDAG 10

14. SEPTEMBER 2020

VERCELLI

MORTARA

AFSTAND:                 32 KM

AFSTAND TOTAL: 232 KM

VEJR: +35C               let overskyet 


HØJDEMETER:        0 m op  0 m ned

 

SVÆRHED:                let

Det er første gang jeg har fået morgenmad på mit værelse, når jeg har været på pilgrims vandring. Årsagen er corona, så var værten

fri for at arrangere en morgenmad buffet. 

de 32 km jeg skal vandre er gennem rismark efter rismark og der er kun en by 20 km frem- me og derefter dagens slutmål Mortara.

Jeg har søget for at have noget at spise og tilstrækkelig vand med.

På grund af Corona, kan man ikke regne med at der er åbne cafeer eller restauranter og supermarkeder, som sædvanligt.

Det er bare at vandre derudad. De første godt 9 km er på et højt dige, der bare er lige ud og der er kun udsigt til rismark efter rismark. Det er godt nok trivielt og der er ikke en enste højdemeter. Det er fladt. På et tidspunkt drejer diget i en bue og der bloiver udsigt til en by, der vandres forbi på afstand. Til sidst vandres der op på en lidt større landevej og der vandre nogle kilometer på den.

Omkrig 20 km fremme i byen Robbio er der mulighed for at tage en pause og spise forkost,

inden der igen vandres videre frem på grus- og markveje.


En 2-3 km før Mortara er der en mindre landsby med lille kirke. Det er på daværende tidspunkt på dagen rigtig varmt og der har ikke været nogen skygge, hvorfor det er dejligt at komme i skyge og kølighed ved at besøge kirken. At sidde på en af bænkene i en lille krike og  kikke på dens udsmyk ning og indretning, bringer styrke til at fortsætte.

Der er omkring 3 km til Motara, som er en større stationsby på omiring 15.000 indbyggere. Byen er vokset efter 2. verdenskrig og de fleste bygninger er som taget ud af en sort hvid italiens socialrealistisk noir-genrr film fra 40'erne. Bygningerne er nogle firkantede kolloser i grå eller rosarøde far ver og det hele virker støvet og småtrist. Og især i denne tid virker det også mere nedslående, hvor alle går med mundbind. 

I selve bymidten er der et større torv og for enden likker byens store kirke.

Jeg vandre ind i byen ved 16tiden og butikkerne er først lige ved at åbne efter dagens siesta.

Jeg har booket overnatning på et overnatnings sted ud til tovet. På vej derhen kommer jeg forbi en ret moderne cafe/bager og for købt vand og ind til forkost i morgen.

som de fleste overnatningssteder, så er der p.t. ik ke åbne receptioner og det er også tilfældet her.

Jeg må ringe på dørklokken og lidt efter bliver jeg ledt igennem en flot restaurant (der er lukket på dagen) og ud gennem en gård, hvor jeg får anvist en 2 etages moderne lejlighed og et sæt nøgler. Godt trært og svedig for jeg vasket tøj men jeg er i bad.


Som nævnt har jeg booket overnatning på hotel midt i byen - Albergo San Michele - hvor jeg fik tildelt en 2 etagers moderne lejlighed i et baghus i gården til bygningen. Inkl. morgenmad i restauranten betaklte jeg € 71.