FRANCIGENA III DAG 11

VIA FRANCIGENA

04. SEPTEMBER 2020 - 20. SEPTEMBER 2020                                                         Retur

VANDREDAG 11

15. SEPTEMBER 2020

MORTARA

GARLASCO

AFSTAND:                 22 KM

AFSTAND TOTAL: 254 KM

VEJR: +32C               sol / overskyet 


HØJDEMETER:        0 m op  0 m ned

 

SVÆRHED:                let

Jeg er ved at være halvvejen igennem Posltten og ved at væe træt af at vandre gennem den ene riskmark efter den anden og idag er det ogsånødvendigt at brug den App jeg har i min mobil over Via Francigena ruten. der er så mange sving på stien og der kan man næmt miste retning og ret vej.

Men det lykkes at finde den rette græssti og komme videre til en af de byer som Ærke- biskob Sigeric  i 990 overnattede i Tromello.

Tromello er i dag en by med moderne industri og boliger. I Tromello er et monument om ærkebiskobens besøg for mere end 1000 år siden.

Videre går dagens vanding ud langs de meget brede vandingskanaler. I denne periode er der ikke så meget vand i dem og det er interessant at se, at vandets hastighed stort set er identisk med den jeg vandre omkring 4-4,5 km/t.

I en mindre landsby lidt længere fremme er lille torv, hvor der er en købmandsbutik/kiosk hvor det er muligt at få noget at drikke. På torvets bæk sidder er ægtepar i 60'erne med rygsække ved siden af sig. 

Jeg går hen til dem og spørger til om de oså vandre Via Francigena. 

Det er et hollands ægtepar fra eihoven og de er startet ved deres hoveddør og er nu på vej til Rom over Assisi. De har tidligere vandret Camino Frances.

Da jeg kan fortælle at jeg har vandres til Rom både fra Piacenza og fra Firence over Assisi spørger de til oplysninger og gode råd om fortsat vandring. 

Det skal vise sig at det ikke er sidste gang jeg møder ægteparet.

De vandre ud fra torvet før jeg gør det og ser dem så ikke mere denne dag.

Jeg skal nogle få flere kilometer mod syd til dagens slutmål Garlesco end by handelsby på omkring 10.000 indbyggere.

Her vandres direkte ind i byen fra landevejen og det overnatningssted jeg har booket ligger først i byen. Så efter indtjekningen og et bad,vandre jeg af hovedgaden ind i byens centrum, hvor der den dag på kirkepladsen er et omkørende tivoli. Alle har mundbind på både på pladsen og i butikker. Det er en ganske almindeligt at bære mundbind både inde og ude i byerne.

Jeg besøger også byen meget store og flot udsmyk kede kirke, der ligger ud til hovedgaden.

Jeg for købt aftensmad, som jeg spiser på værelset på hotellet og vand og til forkost dagen imorgen.

Da jeg kom til adressen som hotellet hade, var jeg i tvivl om jeg havde den korrekte adresse, da for huset var et nedlukket rigmandshus. Det viste sig at værelserne var i et baghus i haven og receptionen var et havehus.

Der er vel 6 eller 8 værelser og det viste sig, at der var gæster i dem alle - til en afveksling - hotellet - Hotel III Pino - på hvovedgaden ind til Garlasco og inkl. morgenmad betalte jeg € 60.